Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Ace Wilder: "Jag har en hårdare sida"

Hon gav oss soundtracket för året genom "Busy doing nothin". På lördag gör årets svenska komet Ace Wilder ett nerslag på Pink Party i Helsingborg.

Som från ingenstans dök 31-åriga Ace Wilder upp och skrällde i Melodifestivalen. Efter den starka andraplaceringen med bara två poängs marginal till Sanna Nielsen, har livet gått i 190.
– Det blev en chock fast en rolig sådan att det gick så bra för mig. Jag hade verkligen inte räknat med det, säger hon.
När jag ringer är Ace Wilder precis i startgroparna inför sommarturnén. Intervjuerna avlöser varandra och hon har precis varit i Los Angeles för att övertyga låtskrivare till kommande plattan att hon definitivt inte vill sjunga om hur det är att vara kär.
– Det är inte alls där jag befinner mig just nu", säger hon bestämt.
För bara ett år sedan såg livet väldigt annorlunda ut för Ace Wilder.
– Det går knappt att jämföra. Jag skrev låtar för mig själv och det fanns ingen stress överhuvudtaget. Men jag är jätteglad för det som händer nu. Det är det här jag jobbat för, säger Ace Wilder.
Artistdrömmarna kom tidigt. Hon började dansa showdans som liten, då familjen fortfarande var bosatt i USA. Sedan blev det tävlingsdans på en ganska hög nivå.
– Det blev min ingång till musikbranschen. Träningsdisciplinen har jag stor nytta av i dag. Jag visste tidigt att det var artist och inte dansare jag ville bli.
När Ace var 17 år flyttade familjen till Sverige. En skada i foten gjorde att hon i stort sett slutade med dansen. Hon började sjunga mer på allvar och skriva låtar. Tillsammans med några kompisar startade hon gruppen Paper Moon Dragon.
– Jag har alltid varit inspirerad av Michael Jackson. Jag var inte så gammal när jag såg honom på tv första gången och tänkte att så där vill jag också hålla på. Han gjorde sin grej så fullt ut och med sådan pondus, säger Ace Wilder.
Under ett par år skrev Ace Wilder väldigt många låtar. Frågan var bara vad hon skulle göra av dem. Mamman började ringa runt till producenter i branschen för att få råd.
– Hon är min absolut största coach. Det betyder väldigt mycket att ha någon som tror och puffar en framåt i en annars tuff bransch. Även om man har talang så behöver man det, säger hon.
Genom mammans ansträngningar kom Ace Wilder i kontakt med en tysk förläggare. Under några år skrev hon musik åt andra artister i främst Tyskland och var även med och dansade och sjöng bakom andra. 2012 tog solokarriären fart och hon fick kontrakt med EMI Records och Warner Music. Bland annat har hon gett ut singeln "Do it" som har hörts i flera amerikanska tv-serier och reklamfilmer. Hösten 2013 släpptes även prisade ep:n "A Wilder".
Men just nu är det full fart framåt som gäller. Ace Wilders resa som artist har bara börjat.
– Publiken kommer att få möta en lite annorlunda Ace än den de såg i Melodifestivalen. Där var jag ganska snäll. Jag har en mognare, lite hårdare sida som inte kompromissar så mycket.

Fakta Ace Wilder

Aktuell: Kommer till Pink Party 7 juni.
Heter egentligen: Alice Gernardt. (Är brorsdotter till tv-kommentatorn Anders Gernardt).
Bor: I Stockholm.
Familj: Mamma, pappa, två småsyskon.
Kopplar av med: Läser mycket och kollar på tv. Bland favoriterna finns "Law & Order: LA" och "The Real Housewives".
Lyssnar på: "Jag lyssnar nästan sönder artister jag gillar. Just nu är det Drake. Jag är helt kär i hans pratsång".
Okända talanger: Kan skaka på ögonen. "Och så är jag bra på att analysera andra. Mina vänner brukar kalla mig Dr Phil Junior".
Favoritstad: Kuala Lumpur. "Det är en häftig blandning av storstad och olika kulturer".

Vad: Pink Party med Ace Wilder, Alcazar och Panetoz m f.

Var:Väla köpcenter, Ödåkra.

När: Lördag 7 juni, insläpp från 16:30.

Gå till toppen