Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny ägare för kafétraditionen vidare

Det har varit hektiska veckor för Café Continentals nya ägare, men nu är de på plats. "Det är det här jag har drömt om hela mitt liv", säger Helena Nilsson.

En ny era har kommit till Café Continental på Köpmansgatan. Sedan bolaget bakom Knut Jöns vräktes har fastighetsägaren varit på jakt efter en långsiktig hyresgäst som vill driva det anrika kaféet vidare.
Hon heter Helena Nilsson och har sedan tidigare bageri och kafé i Vallberga under namnet Signes.
– När jag såg lokalerna kände jag att jag bara måste driva kafé här, det är det här jag har drömt om i hela mitt liv, säger hon om Continental.
I en knapp men hektisk månad har hon och en rad medhjälpare försökt återskapa den klassiska kafémiljön med detaljer som hon hittat på olika håll. De blommiga kopparna kommer från loppmarknader, 50-talsplanscherna kommer från systern och potatislådorna som ska upp på väggen kommer från en riktig potatiskällare. På den inglasade verandan står rottingmöbler, precis som hon fått beskrivit för sig att det var förr.
– De försvann när tjejerna började ha strumpbyxor, men nu är de tillbaka.
Helena Nilsson har gjort omfattande investeringar i lokalerna och säger att satsningen är långsiktig.
– Jag vill att folk ska känna att det är mysigt och hemtrevligt, man ska vilja komma tillbaka många gånger.
I fredags invigde hon med tårtbuffé. Framöver är det öppet 7–18 på vardagar och 7.30–17 på helger.
Gå till toppen