Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Staden vill ha levande hamn

Landskrona stad vill utvidga Borstahusens hamn för att göra den mer tillgänglig.

Landskrona stad vill bygga om och utvidga Borstahusens hamn. Förslaget har väckt reaktioner.Bild: Fredrik Johansson HD/NST
Kommunens förslag till ombyggnad av hamnen i Borstahusen ska göra hamnen både större och mer attraktiv som destination för turister och Landskronabor.
– Tanken är attvi ska få fler båtplatser och utveckla hamnen till en åretruntdestination, säger Johan Nilsson, planchef på Landskrona stad.
Genom att rusta upp hamnen vill kommunen ge möjlighet för verksamheter att etablera sig i hamnen och för de som redan finns där att växa.
– Både Borstahusens segelsällskap och Pumphuset vill bygga ut och utveckla sin verksamhet, säger Johan Nilsson.
Utbyggnaden är en del av satsningen på norra Borstahusen. Johan Nilsson förklarar att målet är att göra hamnen mer levande under en större del av året.
– Jag tror att det här kan bli en trevlig förändring.
En konsultfirma har nu utrett möjligheten för att utvidga hamnen och förslaget presenterades för byalaget Gamla Borstahusen. Enligt utredningens förslag kommer hamnen att utvidgas söderut och bli nästan dubbelt så stor som den är i dag.
– Men det härär utredningsmaterial så det finns ingen detaljplan ännu.
Istället tar kommunen med alla de synpunkter som kom fram på mötet med byalaget när de går vidare i processen.
– Det kommer att bli fler informationsmöten.
Gå till toppen