Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Flera åtgärder för bättre täckning

Dålig mobiltäckning är i huvudsak ett problem för operatörerna med även samhället måste göra mer. Förslag på "samhällsmaster", fler frekvenser och en rad andra åtgärder har precis lagts på regeringens bord.

Bild: Hasse Holmberg SCANPIX
En av orsakerna till dagens problem är förstås att vi svenskar hela tiden vill har mer och snabbare internet och att näten överbelastas. Ett annat är att täckningen på många håll fortfarande är dålig. Post- och Telestyrelsen (PTS) har på regeringens uppdrag undersökt vad staten och övriga offentliga aktörer kan göra för förbättra situationen. Ett förslagspaket har överlämnats till it-minister Anna-Karin Hatt. Överst på listan står frekvenserna i 700 MHz-bandet som regeringen i vintras beslutade ska användas för annat än marksänd tv. De frekvenserna är utmärkta för mobilt bredband men skiftet sker inte förrän 2017.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen