Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

På fritids med rack och boll

Vettig sysselsättning för sommarlovslediga barn. Det vill Ödåkra tennisklubb erbjuda. Därför arrangerar klubben tennisfritids.

Tillsammans med livsmedelsaffären i Ödåkra arrangerar Ödåkra tennisklubb fritids i Ödåkra sporthall den här och nästa vecka.
Fem timmar tennis om dagen, inklusive två måltidsuppehåll, ingår.
Alla barn i åldrarna 7-13 år är välkomna, oavsett var de bor.
– Vi tar till och med emot barn som kommer utifrån och bara är på besök i Helsingborg, säger tränaren Kenth Gustafsson.
Det är upp till varje barn att boka de dagar de vill. Det är alltså inte tvunget att komma varje dag under de två veckorna.
Enda kravet är att barnen tar med sig vattenflaska och dubbla uppsättning skor - ett par för inomhustennis, ett par för spel på utomhusbanorna.
– Men skulle det vara så att ett barn bara har ett par, så tvättar vi av skorna.
Rack är däremot inget måste för klubben har tennisrack att låna ut. Tennisvana är heller inget krav. Syftet är bara att ha kul och få nya kompisar.
När HD hälsar på i hallen pågår spel på alla banor. Två av dem som möts i en snäll match som inte är på blodigt allvar är 10-åriga Frida Palm från Laröd och 7-årige Milton Alfredsson.
– Jag försöker komma in på tennisskolan, men det finns inte plats. Fast nu står jag på tur, berättar hon förhoppningsfullt i en paus.
Idén med tennisfritids tycker hon är jättebra. Hon har varit med på det förut. Om hon får välja föredrar hon att spela inomhus.
– På utomhusbanan ser man inte alltid linjerna och ibland är det för varmt. Det är skönare inomhus.
Klockan blir 10 och alla barnen rusar upp på hyllan. Det är dags för frukost. Emil Gustafsson står upp och tuggar på en fralla med prickig korv på.
– Jag har spelat i Ödåkra tennisklubb i fyra år nu. Tennis är det bästa jag vet. Det är svårt att förklara varför, säger han mellan tuggorna.
Klubben ordnar tennisfritids även under höst- och sportlovet. Varje deltagare får ett diplom.
Gå till toppen