Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Han lär ungdomar tricks på sparkcykel

Skejtparken i Örkelljunga är platsen för en skola för unga som vill testa på att göra tricks med sparkcykel under mästerlig ledning.

Felix Broo från Skånes Fagerhult är ett av de yngsta proffsen i landet på att hantera en sparkcykel. 17-åringen har provat på de flesta skejtparkerna i Skandinavien och även varit på en Europaturné för Flavor Scooters.
Örkelljunga kommun har hyrt in hans tjänster denna veckan och vecka 33. Även om det kallas för scooterskola så föredrar han att för tydlighetens skull förenkla till sparkcykelskola.
Inom sporten beskrivs Felix Broo så här: "En mycket hängiven svensk rider med stil och skills många inte har. Hardcore in till benet, inte rädd för att göra stora och häftiga tricks".
Liam Nilsson, 10 år, är en av dem som vill utveckla sitt kunnande och kom till skejtparken vid Landisbanan i Örkelljunga för att lära sig mera.
– Felix kan ju allt. Jag vill lära mig att göra en "finger whip", säger han.
"Tail whip" är ett annat trix som William Wendin, 9 år, vill kunna göra.
– Felix är bäst i Sverige, så ingen kan lära ut det bättre. Själv är jag på skejtparken så ofta jag kan, säger han.
Lenny Eliasson, 13 år, har kört sparkcykel i ett år. Tipsen han delar med sig är att lära sig hålla balansen och köra enkla tricks i början.
De unga pojkarna lyssnar på Felix Broo och beundrar hans konster.
– Det är kul att bara köra med dem och se hur långt de har kommit. Jag har varit precis där de är nu. Jag kan ge dem samma tips om saker som jag haft problem med själv, säger Felix Broo och avslöjar att för egen del blir det uppåt tre timmar träning per dag.
Sen avslöjar Felix han att han har ständiga erbjudande från sponsorer.
– De vill att jag ska lägga ut videos och använda deras grejor. Men jag har också mina gymnasiestudier att tänka på. Under sommaren har jag fullt upp och ska bland annat till SkatePro Scootcamp i Linköping.
Sparkcykelskolan i Örkelljunga pågår till och med i dag torsdag klockan 13 till 18 och återupptas vecka 33.
Gå till toppen