Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Cityidrott får mer pengar

Som en fritidsgård man idrottar på, så beskriver Jonny Karlsson, en av Cityidrotts grundare, projektet. Målet är att få barnen intresserade av föreningsliv och idrott. Sedan Cityidrott startade 2010 har de lyckats få 170 barn aktiva i en idrottsförening. Men de vill kunna göra ännu mer.
– Vi vill utökatill fredagskvällar och lördagar, säger Jonny Karlsson.
Nu höjer fritidsnämnden anslaget till Cityidrott till 210 000 kronor om året. För pengarna kommer de att öka antalet tjänster från två och en halv till tre.
– Men egentligen vill vi ha tre till fyra tjänster till. Det är flera skolor runtom i kommunen som vill ha vårt koncept och vi vill nå alla.
I dag riktar projektet sig bara till barn till och med sexan, men det vill kunna engagera ungdomar upp till nian.
– Över lag är det just när ungdomarna är 14-15 år som de slutar idrotta. Vi vill hålla kvar dem i föreningslivet så att de inte är någon annanstans och hittar på annat, säger Jonny Karlsson.
Gå till toppen