Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Zombiefilmen klippt

Staden fylldes med rök och zombier medan filmen Zon 261 spelades in i november förra året. Nu är den klippt, men fortfarande återstår att lägga på special- och ljudeffekter.

Jarmo Mäkinen, som spelar polis i Zon 261, under inspelningen i Landskrona.Bild: Stefan Ed HD/NST
Filminspelningarna pågick under en månad förra hösten.
Tidningen skrev om halvruttna monster som vandrade runt på gatorna, helikoptrar och explosioner.
Filmen handlar om hur Landskrona efter en ubåtsolycka drabbas av ett virus som gör människor till zombier.
– Jag har fått se grovklippningen och det ser bra ut, men vi har inte lagt på specialeffekter eller ljud än, säger David Hanna som är medproducent till filmen.
Han har tidigare sagt att Landskronaborna kommer att känna igen sin stad i filmen. Bland annat finns en scen där citadellet stormas och tanken var också att filmen skulle ha premiär i höst på just citadellet. Men att det verkligen blir så vågar David Hanna inte lova.
– Vi får se längre fram när allt börjar bli klart.
Det är inte heller säkert att premiären blir i höst.
– Arbetet med effekterna har dragit ut på tiden. Vi vill ju att det ska bli så bra som möjligt, förklarar David Hanna.
Han säger att det är troligare att filmen får premiär i vinter eller nästa vår. Men att den kommer gå upp på bio när den väl får premiär är han så gott som säker på.
– Som det ser ut rent kvalitetsmässigt och med den casting vi har blir det en biofilm.
På rollistan finns bland andra Eva Rydberg, Jonas Malmsjö och Zinat Pirzadeh. Samtliga pratar med skånsk dialekt för att det ska kännas äkta och Landskrona som stad spelar en viktig roll i filmen, berättar David Hanna.
– Den handlar ju om Landskrona och hela Landskrona har varit inblandat i det här på olika sätt. Vi har filmat i Landskrona och haft sponsorer och statister från staden.
David Hanna säger att de vill komma tillbaka till staden inför premiären men att de inte har bestämt hur.
– Vi kommer att veta mer när allt börjar bli klart.
Gå till toppen