Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Filmtema på Östergatan

Bio Maxim ska rivas ut helt för att göra plats för tre nya salonger och Hemmakväll flyttar in i Hemtex gamla lokaler. Det händer saker på Östergatan.

Eddie Perez står i det som tidigare var stora salongen. Så snart den gamla inredningen är borta ska den nya upp för själva huset ska vara kvar. "Det är bra byggt, men så är det med de flesta äldre hus" säger Eddie Perez.Bild: Fredrik Johansson HD/NST
Dammet yr inne i Biograf Maxim när golvet borras upp i det som var stora salongen. Där scenen stod finns nu bara ett djupt hål. Bredvid ligger högar av uppbruten betong och gamla ventilationstrummor.
– Vi ska riva all interiör så att de kan bygga tre nya salonger, förklarar Eddie Perez som är arbetsledare för rivningen.
Arbetet har pågått i en vecka och Eddie Perez tror att de kommer att hålla på i ett par veckor till. Han berättar att entrédörrarna ska flyttas längre ut och att alla balkonger ska tas bort.
– De hämtade allt som skulle sparas innan vi kom hit, men jag hoppas att de behåller taket, säger han och pekar upp mot de vackra, vita valven.
Biografen ska vara färdig för invigning till hösten. Till dess får filmsugna Landskronabor hålla till godo med den nya videobutiken som nyss flyttat in i Hemtex gamla lokaler precis mittemot bion.
Gå till toppen