Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Åhusledare dödshotade

Två ledare i Åhus IF har blivit dödshotade med anledning av händelserna under beach soccerturneringen. Hoten är polisanmälda av klubben.

Ordföranden Håkan Lahti i Åhus IF, är orolig över att hans ungdomsledare drabbats hårt på grund av uppmärksamheten kring händelserna i fotbollsturneringen.
– Om våra ledare gjort fel är en sak men att man ska mordhotas och drabbas av påhopp i mängder är inte rätt, säger Håkan Lahti som talat med sina ledare på onsdagen.
– De har en annan uppfattning om vad som hände än det som kommit fram. Jag ska dra allt med styrelsen snarast och efter det kommer vi att bestämma vad som sker, säger han.
Ordförande i Lunds BK, Tony Engström, beklagar att ledarna i Åhus drabbats av dessa hot.
– Jag vill betona att vi har väldigt bra samtal med både Åhus och FC Hessleholm nu. Detta handlar inte om att vi klandrar klubbarna utan det gäller klagomål på vissa individers uppförande, säger han.
Gå till toppen