Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Om att vara pojkar och flickor

Jag är en tjej som är 10 år och jag har kort hår och har pojkkläder. När jag handlar kläder går jag alltid till pojkavdelningen eftersom pojkkläder är mycket coolare.
Om man vill ha underkläder med Batman och Spindelmannen får man köpa kalsonger för på flicktrosor är det bara prinsessor eller blommor.
En gång såg jag trosor med Angry Birds, en fågel hade läppstift och en rosett och smink. Då blev jag arg för så ser de inte ut i vanliga fall!
Min fröken sa en gång att vi skulle sätta oss i två grupper, en med tjejer och en med killar. Då satte jag mig i mitten! När vi skulle ha pojksnack och tjejsnack tyckte killarna att jag skulle vara med dem för jag var som en kille. För tjejerna var detta helt okej, men jag fick gärna vara med dem också om jag ville.
I en tävling i en barntidning fick pojkarna pengar och actionfigurer medan tjejer fick smink. LARVIGT!
Mamma berättade att det stod i tidningen (16/7) om två 11-åriga tjejer som blivit ”anklagade” för att vara pojkar när de spelade Beach soccer. Det är ju mer puckat än en hockeypuck!
Jag vill inte vara pojke eller flicka, jag vill vara mig själv.
Ellen Wrentner
Röstånga
Gå till toppen