Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skåneboll lovar ta tag i problemen direkt

Att ledare och motståndare beskyller unga fotbollstjejer för att vara pojkar i samband med match är oacceptabelt säger Khennet Tallinger, ordförande i Skåneboll. Han lovar nu att man omedelbart ska titta på klubbarnas värdegrundsarbete.

Skånes Fotbollförbunds, Skåneboll, ordförande Khennet Tallinger, befinner sig på semester och har inte kunnat följa debatten om hur Ida Åkesson och Agnes Lindblom i Lunds BK utsatts för verbala påhopp och anklagelser att vara pojkar när de spelade med sitt flicklag i en beach soccerturnering i Åhus.
Han blir dock mycket illa berörd då vi berättar om hur ledare, spelare och föräldrar i motståndarlag mycket starkt ifrågasatte könstillhörigheten hos de båda elvaåriga spelarna när de vann turneringen i Åhus.
– Detta är oacceptabelt och får inte förekomma. Vi kommer självklart att omedelbart efter semestrarna ta itu med detta.
Khennet Tallinger förklarar att Skåneboll har en person anställd som enbart ska syssla med värdegrundsfrågor.
– Denne person är tillgänglig för samtliga klubbar i vårt förbund och ska vara behjälplig när det inträffar incidenter och uppstår problem, säger han.
– Skåneboll kan inte själv vara ute och kontrollera samtliga matcher och därför är det viktigt att vi får inrapporterat händelser. I förbundet är arbetet med värdegrundsfrågorna mycket viktiga och det gäller allt från rasism till hot och våld, poängterar Khennet Tallinger.
När vi berättar om att e båda Lundaflickorna vid många tillfällen råkat ut för motståndare som ifrågasatt om de verkligen är flickor blir Khennet Tallinger märkbart besvärad.
– Det får inte förekomma. Detta är inte rätt. Det Skåneboll kan göra, förutom att upplysa och informera och lära ut värdegrundsarbete, är att bestraffa de ledare som uppträtt olämpligt, förklarar han.
– Tävlingskommittén kan välja att stänga av ledare som inte uppträtt korrekt, tillägger Khennet Tallinger.
Gå till toppen