Ängelholm

Barnkalas i Hembygdsparken

Rida på ponny, krama kaniner och åka karusell. Barnen var i fokus på det stora barnkalaset i Hembygdsparken.

Det kryllade av barn i hembygdsparken i Ängelholm på lördagen. Peter Lindholm hade nämligen ställt till med stort barnkalas i parken. Peter sysslar annars med att sätta upp barnteater och lustspel, även det i Hembygdsparken.
– För några år sedan tyckte jag att det saknades något mitt i sommaren. Barnens dag fanns ju redan så det fick bli ett barnkalas. Första året hade jag mellan 800 och 1100 besökare, lika många är det inte idag, säger Peter Lindholm som arrangerar barnkalaset. I parken pågick alla möjliga aktiviteter för de små. Gustav Pettersén hade satt sig i en bil och åkte runt och runt i karusellen. Hans syster Ellen åkte också i karusellen. Bredvid stod mamma Emily, pappa Tommie och mormor och tittade på.
– Det är skönt att komma hit som lite omväxling till stranden. Stranden har det blivit mycket av det den senaste tiden. Vi bor i Halmstad men har varit här en gång tidigare och tyckte att det var ett mysigt ställe. Vi visste inte om att det var så mycket aktiviteter här idag, säger Emily Pettersén.
Vid linbanan stod formel 1-clownen Baiba och vinkade fram Ida och Lowe Liu som åkte linbana.
– Jag har varit här ett antal år nu och jag tycker det är så fint med alla barn. Idag kommer jag att mingla runt lite i parken. Nu är jag formel 1-clown, sen tänkte jag vara djurskötare och ta med lite konstiga djur ut i parken, säger clownen Baiba som egentligen heter Alice Barte.
Peter Lindholm berömde sin clown.
– Alla älskar henne, både barn och vuxna, säger han.
På området fanns det fler figurer. En vit kanin gick runt på området och delade ut kramar till alla barn. Dessutom fanns det en namnlös björn som kramades. Rädda Barnen fanns på plats och alla barn fick komma med namnförslag. Så småningom kommer en vinnare att koras. Björnen är en ny maskot för Rädda Barnen i Båstad och Ängelholm.
Mitt i parken fanns en tigerbur. Men det var ingen vanlig tigerbur. En nervös Eric Andersson från Båstad stod länge och funderade på om han skulle våga stoppa in handen i buren. Med lite hjälp från Viktor Persson, som hade hand om tigerburen, vågade han sträcka in handen känna efter vad som fanns där. Med sig ut fick han en present.
En bit bort satt en fjärilsförtjust Ida Aalvik och fick en ansiktsmålning. Vad som målades i hennes ansikte? En fjäril såklart.
Under dagen kunde barnen även testa ponnyridning eller måla ett eget motiv på en t-shirt. För de som hellre ville titta på djuren gick det utmärkt. Det var också många som svalkade sig med en glass i högsommarvärmen.
Gå till toppen