Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Världens största innebandyturnering utomhus

För andra gången ordnas turneringen i Skälderviken, nu större än någonsin.

I hettan på hamnplan i Skälderviken händer det saker. För andra gången byggs Ängelholm Marina Arena och på fredag drar världens största utomhusturnering i innebandy, Ängelholm Outdoor igång och pågår i drygt två veckor. Inne på arenan är Glenn Stjernkvist och Mikael Gräntz igång och klistrar upp reklam på sargen.
– Det är otroligt mycket reklam som ska sättas upp, scenen ska göras färdig och så kommer funballz och sätter upp sina grejer, säger Glenn Stjernkvist, en av arrangörerna.
Ängelholm Outdoor har gjort en resa som heter duga. Vid starten 2009 deltog knappt 50 lag i Råbocka Outdoor, som turneringen då hette. I årets turnering deltar 325 lag.
I bygget av arenan involveras ett 50-tal personer. Bland annat hjälper innebandyföreningarna i närområdet till med bygget, något som ger extra klirr i klubbkassorna.
Under veckorna satsas det på liknande evenemang som i fjol.
– Vi kommer att köra dansband i år också. Det gäller att fånga upp folk via sociala medier och få dem att inse att det är i hamnen man ska vara dessa veckor, säger mikael Gräntz en av arrangörerna. Han fortsätter:
– Vi har blivit inbjudna att hålla turneringen på andra ställen i Sverige men vi vill ge detta till Ängelholmarna.
Nytt för i år är restaurangtältet där det ska serveras mat till deltagare och åskådare. I tältet kommer det kvällstid att hållas spelningar med Donnez och Hasse Andersson.
På listan över nya tillskott i turneringen står även straffbanan som ska avgöra de oavgjorda matcherna.
– Det blir en större upplevelse. Alla vill ju lägga straffar, säger Glenn Stjernkvist.
Nytt för i år är en pool och bastu som ska ta plats i ett hörn på anläggningen. Det byggs också en scen på arenaområdet där Eldkvarn kommer göra sin spelning. Dagtid kommer en dj att ta plats och pumpa igång stämningen under turneringen.
I år är många lag från Stockholm och Göteborg med i turneringen.
– Tidigare har vi haft några lag från Stockholm och Göteborg. Vi satsar helt på att vara nationella, säger Glenn Stjernkvist.
I år hoppas arrangörerna på 30 000 besökare under de två turneringsveckorna.
– Vi hoppas på succé och att vi kan sätta Ängelholm på kartan i vår egen kommun. Sen hoppas vi såklart att det blir bra spelningar, säger Glenn Stjernkvist.
Arrangörerna har under veckan haft hektiska dygn.
– Nu ska det bli klart, vi går inte härifrån förrän det är färdigt.

Det händer i hamnen

25/7 - Donnez spelar i stortältet. Insläpp från klockan 18.
27/7 - Bordsloppis i stortältet.
30/7 - Hasse Andersson spelar. Insläpp från klockan 18.
1/8 - Eldkvarn spelar på stora scenen. Efter klockan 22 tar Mc Nightmares över i stortältet.
7/8 - Företagscup, föreläsningar med bland annat bröderna Ravelli.
Innebandyn spelas mellan den 26 juli och 10 augusti.
Gå till toppen