Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Massiv polisinsats på Koppargården

Under tisdagskvällen gjorde polisen ett omfattande ingripande på Koppargården med samma gärningsmän inblandade som den 14 maj. Denna gång bistod dock en stor förstärkning poliserna på platsen.

Vid 18-tiden på tisdagskvällen patrullerade två mc-poliser i Koppargården. Poliserna fick syn på en mopedist som körde runt utan hjälm och med maskerat ansikte. Polismännen tog upp förföljandet. Så snart de fått stopp på mopedisten, en 25-årig man, dök en annan man med kopplingar till mopedisten upp. Mannen spottade den ene mc-polisen i ansiktet och uttalade allvarliga hot. Han greps och förstärkning larmades till platsen.
Strax efter anslöt ytterligare någon man till platsen. Även han blev aggressiv och omhändertogs.
Därefter anlände förstärkningen. Sammanlagt 11 polisbilar och två polismotorcyklar befann sig då på eller i närheten av området. Och den här gången gick det bra ur polisens synvinkel. Inga övriga oroligheter uppstod därefter, även om det var upprört bland ett par åskådare.
Facit av insatsen blev att mopedisten, som togs med in för ett blodprov, nu är misstänkt på tre punkter: för drogrelaterat rattfylleri, vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning. Brottsrubriceringen gällande misstankarna mot de två andra inblandade männen gäller dels hot och förgripelse mot tjänsteman, dels störande av ordning.
Samma personer som var upphovet till händelserna den 14 maj, då polisen av rädsla för upplopp avstod från att gå in i Koppargården, ska enligt uppgifter till Landskrona Posten vara bland dem som omhändertogs under tisdagskvällen.
I den inkallade förstärkningen ingick två av de tidigare områdespoliserna i Landskrona. Den ene var samme polis som hotades av en mobb på Koppargården den 14 maj och som då tvingades dra sitt tjänstevapen. Den gången gick polisförstärkningen som bekant inte in i området för att bistå sin kollega, utan höll sig avvaktande utanför en halv kilometer bort.
Ett agerande som fått hård kritik inte minst från vanliga poliser. Men under tisdagskvällen gick flera av de inkallade patrullerna in för att bistå sina mc-poliskolleger, medan andra patruller ur förstärkningen höll sig i utkanten av Karlslundsområdet, vid en så kallad brytpunkt, där Helsingborgsvägen och Ringvägen möts.
De män som omhändertogs och greps under tisdagskvällen släpptes senare, efter förhör.
Vet du mer? Maila redaktionen på lp@hd.se

Fakta Området Koppargården

Sammanlagt finns drygt 650 lägenheter i bostadsområdet som stod klart 1974.
Största fastighetsägare är kommunala Landskronahem. Men även privata fastighetsbolaget Paulssons äger hus i Koppargården.
Det finns uteslutande lägenheter med hyresrätt i området.
Förutom bostäder finns även närbutik och servicehus, men servicehuset är på väg att läggas ner.
Området betraktas som ett av Landskronas mest utsatta områden.
Gå till toppen