Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här finns det mesta av det bästa

Beach Club på Gröningen har blivit något av en samlingsplats när sommarvärmen pressar på. Här finns allt, från glasstrutar till tioårig Cristalchampagne och det mesta som ryms däremellan. Här träffas i princip alla. Under parasollerna blandas fotbollsstjärnor, melodifestivalvinnare och alla vi andra i en otvungen tillbakalutad mix. Så här i början på kvällen ligger loungemusiken som lätt dimma över det uppsluppna sorlet. I fonden glider jättelika kryssningsfartyg förbi, så nära att det känns som om att man skulle kunna ta på dem.
Bild: Tobias Andersson HD/NST
En snabb och trevlig service välkomnar oss med vatten och menyer.
Det finns en hel del att välja på. Förutom förrätter, mellanrätter, huvudrätter, pizza och efterrätter finns även ett alternativ för barn under 12 år med pasta och pizzor.
Vi väljer att starta med en förrätt, carpaccio för 119 kronor, och en mellanrätt, pilgrimsmusslor som kostar 185 kronor.
Carpaccion serveras med nötter, tryffel och parmesancreme tillsammans med ruccola toppad med en balsamicoreduktion. En läcker och rejäl anrättning. Det är bra bete i krämen vilket balanseras av de kanderade nötterna.
Pilgrimsmusslorna har sällskap av en avocadokräm, sweet chili, en variation på kål, samt rostat sidfläsk. En oemotståndlig kombination tycker vi, där mixen av smaker sätter fantasin i rörelse.
Vi går vidare med att beställa en riktig sommarklassiker, Moules mariniere för 189 kronor, samt den stora huvudrätten, grillad oxfilé för 265 kronor.
Blåmusslorna är ett drygt trettiotal och alla har öppnat sig. Soppa är som sig bör på vitt vin, grädde, chili och fänkål. Anrättningen är dessutom garnerad med citron, rödlök och persilja, mycket aptitligt. Musslorna klassas som en mellanrätt, men som sagt portionen är stor och serveras med tre maffigt frasiga vitlöksbröd. Smaken är den samma som synintrycket.
Oxfilén kommer på en bädd av gratinerad bakpotatis, haricot verts, sommarlök, baconsmör och med en smaskig rödlöksmarmelad vid sidan.
Köttet är grillat som vi beställt. Baconsmöret och den krämiga potatisen har en tydligt rökig smak som vi tycker om. Allt är till belåtenhet och även denna portion är väl tilltagen.
Gröningens beach club har hämtat sina influenser från Medelhavets motsvarigheter och det är bra nog. När solen går ned och discjockeyn på, då är man riktigt nära kontinenten.

Beach Club Gröningen

Profil: Sommarkrog på Gröningen med många ansikten.
Adress: Båthusgatan 4, 252 67 Helsingborg. www.beach-club.se
Bordsbeställning tel: 042 92220.
Öppettider: Alla dagar 18.00 - 01.00, vid strålande sol och sommarvärme öppet från 12.00.
Prisnivå: Medel/hög, förrätter 95-125 kronor, mellanrätter 169-189 kronor, huvudrätter 205-265 kronor, efterrätter 45-99 kronor, barnmeny från 75 kronor. pizza 110-195 kronor.

Total poäng: 19

Mat: 5

Generösa portioner och genomgående hög nivå.

Service: 5

Snabb, trevlig och har lätt för att improvisera.

Sommarkänsla: 5

Svårslaget läge, sommar i Helsingborg när den är som bäst.

Prisvärde: 4

Sett till vad som serveras och var är prissättningen modest.

Gå till toppen