Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Drömveckan avslutades med cupseger

Debut i damlaget och straffhjälte i Eskilscupen. Tuffa mittfältaren Linn Strömberg har haft en rolig vecka. "Mycket bättre än så här kan det inte bli", skrattar hon.

Eskilsminne har en stark tradition att plocka hem pokaler och medaljer i den egna cupen. Klubbens flickor födda 1999 bidrar till leveransen. I fjol tog laget hem F14-klassen och efter en straffrysare mot Tölö IF (Kungsbacka) upprepades bedriften i år, den här gången i F15.
– Det var nog lite tuffare förra året. Den här gången kändes det som om vi hade bra kontroll på alla matcherna fram till finalen, säger Linn Strömberg.
F15-lagets tuffa mittfältare inledde veckan med att få beskedet att hon skulle debutera i damlaget i en träningsmatch mot Dösjöbro.
– Det var riktigt häftigt när jag fick höra det. Dagen innan matchen var jag pirrig och nervös, men när det drog igång körde jag bara på och spelade som jag brukar, säger hon.
Steget till damlaget är stort och förutom att tempot är högre var det i närkamperna som Eskils mittfältstalang fick känna på att det var äldre motståndare som stod på andra planhalvan redo att sätta klorna i en nervös debutant.
– Jämfört med 99:orna är det ju större och tuffare tjejer som smäller på rejält när de får chansen, säger hon. Men jag är nöjd. Jag spelade en halvlek och tycker jag klarade mig ganska bra. Det var kul att få känna på det.
På vägen fram till A-finalen i Eskilscupen radade hemmatjejerna upp sex segrar och 14–0 i målskillnad.
Finalmotståndarna i Tölö IF lyckades inte heller spräcka nollan. Efter 0–0 vid full tid avgjordes dramat på straffar. Linn Strömberg tog den sista promenaden fram till straffpunkten, rättade till bollen och sköt en stenhård straff intill målvaktens högra stolpe.
Efter det hamnade hon underst i jubelhögen. En perfekt slutpunkt på en rolig vecka.
– Mycket bättre än så här kan det inte bli, säger Linn innan hon försöker sätta fingret på vad det är som gör det här laget så framgångsrikt.
– Vi är starka i alla lagdelarna, från målvakt upp till anfallarna, och jobbar hårt för varandra.
Från sin centrala position på mittfältet är hon spindeln i nätet och kliver inte undan när det vankas dueller och närkamper.
– Jag gillar att smälla på, det är min spelstil, säger hon. Dessutom är det kul att spela i vår egen cup. Lite extra nervöst är det kanske, men det är mest roligt.
Jesper Wendel, en av fyra tränare i laget, är inne på samma spår som sin mittfältsmotor när han ska beskriva lagbygget.
– Vi har en otroligt stark stomme med ett stabilt och svårforcerat mittlås, ett hårt arbetande mittfält och en striker som levererar längst fram, säger han.
Lagen i Eskilsminne håller sig ofta bra framme i den egna cupen. Killarna i P12 vann också A-slutspelet och för tjejerna i F13 slutade de tre dagarna inför hemmapubliken med silvermedaljer efter straffdramatik.
Ytterligare tre NV-skånska lag tog guld i A-slutspelet; Höganäs BK i F10 (slog Höllviken med 6–1 i finalen), Fortuna i P10 (finalseger över Hittarp med 9–0) och Glumslöv i P14 (finalslog Täby med 6–5). Dessutom tog Billesholms IK silver i F14.

A-finaler i Eskilscupen 2014:

P10: Hittarp–Fortuna 0–9
P11: Bjärred–Malmö FF 1–5
P12: Kristianstad–Eskilsminne 1–2
P13: AB Köpenhamn–Falkenberg 7–0
P13: (9-manna): Askim–Astrio 3–2
P14: Täby–Glumslöv 5–6
P15: Falkenberg–Elfsborg 0–2
P16: Haninge/Brandbergen–Trelleborgs FF 4–5.
F10: Höllviken–Höganäs BK 1–6
F11: Huddinge–Glumsöv 2–0
F12: Habo–IFK Trelleborg 5–0
F13: Nättraby–Eskilsminne 4–2
F13: (9-manna) Skrea–Centern 2–1
F14: Billes IK–Köpingebro 2–4
F15: Eskilsminne–Tölö 4–2 e str
F16: Centern–Mölndal 1–0
Gå till toppen