Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Förslag om polisstation i norr

Den kriminella gruppen män med sin svans av unga och polisens tidigare reträtt i Koppargården får nu Folkpartiet att lansera ett förslag om polisstation i området.

Det behövs en polisstation i Karlslundsområdet tycker Folkpartiet i Landskrona .
– Om polisen blir ett vardagligt inslag i området så blir det inte lika dramatiskt och provokativt som när polisen bara dyker upp ibland, säger Gulistan Batak, folkpartistisk ledamot i kommunfullmäktige.
Polisens tidigare satsning på en grupp områdespoliser, som arbetade med en relationsskapande närvaro, ser hon som ett bra upplägg, men inte tillräckligt.
– Det var jättebra att det fanns områdespoliser i området, men det vore ännu bättre om en station fanns där, precis som skolan och affären. Ungefär som "här kommer farbror polis" som är den bild jag ser framför mig hur det kan fungera.
Att det är i Karlslundsområdet som Folkpartiet tänker sig en polisfilial hänger ihop med senare tids rapportering kring Koppargården och den kriminella aktivitet som sker där.
– Ända sedan jag tagit del av vad som hänt i Koppargården har jag inte kunnat sluta tänka på det här. Att polisen drar sig undan för några få kriminella som förstör för alla andra och ger Koppargården ett dåligt rykte. Jag har själv bekanta i området som är skötsamma och lojala människor, de ska inte behöva ha det så här. Alla på stan jag möter pratar om det och om hur man ska kunna lösa de uppenbara problemen.
Att detta är ett strategiskt förslag inför valet är inget som Gulistan Batak förnekar:
– Det är en fråga som jag gått igång på! Och det är många som pratar med mig om detta. Vill andra partier gå med på det här så är de absolut välkomna! Också socialdemokraterna har sagt om problemen på Koppargården att det är en polisiär fråga.
Niklas Karlsson, (S) kommunalråd, gillar förslaget.
– Låter vettigt med en filial. Absolut! En hög polisnärvaro är bra. Men exakt hur det ska gå till ska polisen själv lösa, det är inget som vi politiker ska blanda oss i.
Polisledningen i Landskrona vill idag inte säga om förslaget är realistiskt.
– Nej, det är inget som jag i nuläget kan kommentera, säger närpolischefen i Landskrona Anneli Manelli.
Gå till toppen