Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fyra år för våldtäkt och tortyr mot sambo

En 53-årig man dömdes på fredagen till fyra års fängelse för att ha våldtagit och misshandlat sin sambo under tortyrliknade former.

Helsingborgs tingsrätt.
Händelsen ägde rum i parets bostad i Helsingborg i början av sommaren. Mannen har suttit häktad sedan dess. Under rättegången berättade kvinnan hur mannen först tvingade henne att dricka sprit för att sedan förgripa sig på henne sexuellt och utsätta henne för en plågsam misshandel. Enligt kvinnan utsatte mannen henne för ett sexuellt övergrepp med perversa inslag som tingsrätten nu bedömer som våldtäkt.
Kvinnan har även berättat att mannen band fast henne i en frys, kastade kniv mot henne flera gånger och att hon fick knivskador i ena armen och ena foten. Medan kvinnan var bunden hotade mannen med en kniv i handen dessutom att skära av hennes bröstvårta.
Under det utdragna händelseförloppet fruktade kvinnan för sitt liv och vid något tillfälle sa mannen att hon inte skulle komma levande ur huset. När 53-åringen sa till kvinnan att hon fick "ringa ett sista samtal för det brukar man få" lyckades hon springa ut ur huset och fly hem till en närboende kvinna.
Mannen har gjort vissa medgivanden men säger sig till följd av alkoholintag inte minnas det mesta av det som kvinnan berättat.
Tingsrätten rubricerar händelsen som våldtäkt, grov misshandel och olaga frihetsberövande. Dessutom döms 53-åringen för grov kvinnofridskränkning mot samma kvinna som han gjort sig skyldig till vid andra tillfällen.
Våldtäkten och misshandeln anses ha inneburit en mycket stor kränkning mot kvinnan och ett allvarligt angrepp på hennes liv. Förutom fyra års fängelse döms mannen att betala 224 000 kronor i skadestånd till kvinnan.
Gå till toppen