Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Delar av Oatly flyttar till Malmö

Oatlys ledning och administration har lämnat Landskrona för Malmö. Men vd:n betonar att tillverkningen ska stanna i Landskrona – och fortsätta växa där.

Oatlys ledning och flera andra funktioner i företaget har lämnat sina gamla kontorslokaler i Landskrona.
Urvuxna kontorslokaler, ett behov att komma närmare marknaden och konsumenterna samt även i övrigt en större flexibilitet anges som skäl.
En flytt till centrala Malmö sattes mot att bygga ut kontorslokalerna på området Kronan i utkanten Landskrona och då föll valet på det förstnämnda alternativet
Flytten av de cirka 20 personerna inleddes i början innan sommaren och nu har samtliga funktioner kommit på plats i Malmö.
– Det handlar om de funktioner som behöver kommer närmare marknaden. Rent logistiskt är det fantastiskt i Landskrona när det gäller produktion, men när det gäller möten ligger Malmö bäst till. Där är det smidigast, säger Toni Petersson, företagets vd sedan 2012.
Oatly, som tillverkar olika livsmedelsprodukter med havre som bas, flyttade från Lund till Landskrona och företagsområdet Kronan 2006 och har vuxit kraftigt sedan dess på den platsen.
I dag arbetar totalt drygt 70 personer på företaget, varav alltså runt 50 i Landskrona. Samtidigt som produktionen ökat, har antalet anställda blivit allt fler.
– Vi kommer utan tvekan att växa i Landskrona. Där finns produktions- och utvecklingscentret samt lagerhantering. Vi har ambitiösa mål och tillväxten ser fin ut, vi kommer att växa kraftigt där.
Ingen risk att marken inte räcker till?
– Inte vad jag kan se. Med de planer vi har räcker marken definitivt till, säger Toni Petersson.
Så de delarna kommer inte att flyttas till Malmö?
– Nej, definitivt inte. Vi har en fantastisk personalstyrka som är baserad i närområdet. Vi kan inte och vi vill inte flytta.
Gå till toppen