Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Madison vill göra det bästa av sista åren

2017 löper hyreskontraktet för Madison ut. Men den nytillträdde verksamhetschefen, Arif Gültekin, har en rad idéer om hur man kan förbättra nattklubben fram till dess.

Sedan 80-talet har den omtalade nattklubben lockat festsugna ungdomar från Nordvästskåne och södra Halland. Under några få intensiva veckor på sommaren även från resten av landet, framför allt Stockholm och Stureplan.
Men nu sjunger inrättningen på sista versen – 2017 går hyreskontraktet ut och det mesta tyder på att byggnaden blir bostäder.
– Det är jättesynd. Men varför inte göra något bra av det de sista åren? säger Arif Gültekin.
Han flyttade från Jönköping till Båstad för två år sedan. Här startade han pizzeria på Entré Båstad och det senaste året har han kommit att bli allt mer involverad i verksamheten på Madison. Sedan i somras är han verksamhetschef.
Trots att det alltså bara är ett par år kvar av nöjesetablissemangets liv har Arif Gültekin en rad tankar om hur verksamheten kan utvecklas.
– Vi vill skapa lite bättre rykte än stället har haft hittills. Vi har planerat fyra-fem evenemang under året, säger han och nämner Bubbleroom, Halloweenfest, oktoberfest och lussevaka.
Den gångna helgen ordnade han och de två ägarna gymnasiefest för ungdomar i Båstad och grannkommunerna. Det är precis den typen av arrangemang han vill satsa på – för ungdomar som bor i trakten.
Under sommaren är tillströmningen av gäster stor, men resten av året krävs det en genomtänkt strategi för att klara sig.
En del i den är att börja renovera. Måla väggar, fräscha upp dörrar och sätta upp mer belysning. Det ska bli mindre fritidsgårdskänsla och trevligare att vistas i lokalerna.
Sedan tänker han öppna barlokalen Lux, inredd i byggnadens torn, för after work åtminstone en kväll i veckan.
– Allting bara dör nu efter sommaren, men jag vill satsa på folket som bor här året om. Det är en liten by, men det bor folk runt om också. Det är synd att kommunikationerna är så dåliga, annars hade man kunnat åka hit från till exempel Laholm på kvällarna, säger Arif Gültekin.
Gå till toppen