Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sjukhusplatsen: förrådsrum utan fönster

Allt som oftast blir det platsbrist på sjukhusen, inte minst på Helsingborgs lasarett. Det blev Jan Lindskog varse när han i söndags blev inlagd på vårdavdelning 48. Det fanns ingen ledig plats på avdelningen så han fick ligga i en säng inne på en expedition. Eller förråd som Jan Lindskog kallar det. Och visst har han rätt i att det fönsterlösa rummet liknar ett förråd. En skärm döljer nödtorftigt en bänk med sjukhusutrustning av olika slag och det enda skåpet är förvaring för vårdmaterial.
Det gick väl an för en natt eller två, tänkte Jan Lindskog. Men när det nu blev onsdag och han fortfarande ligger i förrådet tyckte han att det var nog.
– Detta är ingen hit. Det känns inte så trevligt, för man mår ju redan dåligt. Värst är att det inte finns fönster och det är dålig ventilation.
Jan Lindskog är noga med att berömma personalen. Vården är bästa tänkbara och alla gör vad de kan för att han trots allt ska trivas. Han pekar på en transistorradio som har letats fram åt honom.
– Inne på salarna har de ju fin radioutrustning med lurar. Men jag måste säga att personalen är underbar på alla sätt och vis. De kan ju inte rå för att det är fullt på sjukhuset, säger han.
På onsdagens eftermiddag fick Jan Lindskog besked om att han nu kanske skulle få sängplats i en vårdsal.
Här svarar de ansvariga:
Flera orsaker bakom överfulla sjukhus
Så här tänker lasarettet bättra sig:
"Det är så lätt att lägga över problemen på andra"
Gå till toppen