Landskrona

Här spurtar partierna inför valet

Den klassiska torgnärvaron lever. Den senaste tiden är det framför allt Piratpartiet som med sin lila husvagn upprätthållit den – 10-18 dagligen, enligt partiets Michael Andersson.
– Jag tycker viktigt med närvaro på torget. Man visar att det är valrörelse och att man är tillgänglig för att prata, menar Niklas Karlsson (S).
På torget har man också sett FI:s rosa stolar och glasögon, och emellanåt SD:s husbil och Socialdemokraternas husvagn på andra sidan Rådhustorget.
Torkild Strandberg (FP) tycker dock att partilokalen – "oftast öppen" – ligger så nära torget att den fyller en liknande funktion.
Socialdemokraterna har satsat stort på dörrknackning. De flesta av de 11 000 väljarkontakter som noterats har tagits den vägen. Även Moderaterna har knackat många dörrar.
Geografiskt uppger M, S och SD att de fokuserat på valdistrikt med kärnväljare, eller med stor andel rörliga väljare. FP har enligt Strandberg haft ett visst fokus på områden med aktiva kandidater, medan MP utöver kampanj i centrum delat ut material vid alla järnvägsstationer – inklusive Annelövsbornas Dösjebro.
Gå till toppen