Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kvinnlig tiggare attackerad utanför Ica

Okänd man sparkade kvinnan och slog henne sedan med sin matkasse.

Polisen i NV-Skåne har fått en ny tiggarattack att utreda. Efter att en kvinnlig tiggare i Örkelljunga för en knapp månad sen blev utsatt för gasning, så blev en kvinnlig tiggare i Båstad utsatt för misshandel vid 16-16.30-tiden på tisdagen.
Problemet för polisen är att man varken vet vem kvinnan är, eller vem som angrep henne. Ett vittne såg dock när mannen först sparkade kvinnan som satt på marken och sedan sopade till henne med sin matkasse.
Mannen som anmält händelsen, såg inte misshandeln. Däremot fick han vetskap om det hela i efterhand av sina barn. Han åkte då till platsen för att prata med kvinnan. Enligt hans uppgifter verkade kvinnan ha ont i benet efter sparken, men han lyckades inte få reda på hennes identitetsuppgifter.
Ett halmstrå för polisen är dock övervakningskamerorna som finns i Icabutiken.
— Vittnet som sett det vill inte medverka i utredningen och barnen är för små för att höras. Men vi får naturligtvis hämta hem övervakningsfilmen och se vad det ger, säger Magnus Johansson, förundersökningsledare på polisen i Ängelholm.
Enligt polisen finns ett relativt tydligt signalement på den okände mannen som försvann från platsen i bil.
Gå till toppen