Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

De laddar inför det stora partyt

Finns det inga fester i höst ja då ordnar vi en. Så tänkte killarna bakom eventbolaget Hiway Event. Och planerade in en Oktoberfest tillsammans med restaurang Helt enkelt kök & bar.

Grabbarna bakom Hiway Event har på kort tid blivit både vana och duktiga på att dra igång och genomföra stora event.
– Det började med Outdoor i innebandy men har därefter blivit många fler. Vi var bland annat med och arrangerade MMA-galan i Helsingborg, säger Mikael Gräntz, marknadsansvarig på Hiway Event.
Att de nu för första gången arrangerar Oktoberfesten förklarar Mikael så här:
– Vi gillar att röra om i Ängelholms uteliv. finns det inte en höstfest, ja då ser vi till att ordna en. Att det blev just Oktoberfest kan väl förklaras med att det ligger i tiden och är ett enkelt koncept som många känner till. Det behövs inte så mycket mer än bord, stolar och massor av öl.
Men den 26 och 27 september kommer det att bjudas på mer än så.
– Det blir mat, och mycket underhållning. vi kommer att dra igång kl 15.00 på fredagen och så rullar det på ända fram till kl 01.00 både fredag och lördag.
Förhoppningen är att Oktoberfesten ska bli ett återkommande inslag varje år framöver.
– Jag tror att det finns ett sug efter den här typen av arrangemang. Att sitta ute under ett stort tält och få umgås och lyssna på lokala band. Det saknas ju en scen för det i stan. Vi kommer förutom detta att lotta ut priser för 22.00 kronor till de vi tycker är bäst utklädda.
Priserna kommer från lokala företag som är med och sponsrar evenemanget.
– Det kommer att finnas kläder som är typiska för en oktoberfest att köpa i tältet. Det här kommer att bli en hejdundrande fest som jag vet att många väntat på. Alla våra VIP-biljetter är slut sedan länge och vi har sålt många förköpsbiljetter. Men det finns naturligtvis möjlighet att betala inträde i dörren för dem som vill göra ett spontanbesök.
Mitt på Stortorget kommer det att bjudas in till ett tält på över 1 000 kvadratmeter.
– Under dessa dagar lär de komma och gå mycket folk. Vi har 850 sittplatser i tältet men alla är ju inte där hela tiden. Många företag bjuder sina anställda på detta i stället för julbord till exempel, det är vi såklart glada för. VIP delen kommer att ha egen serveringspersonal och allt som hör därtill. All personal hos oss kommer även att ha tyrolerklänningar och lederhose, allt för den rätta känslans skull. Tänk Tyskland så får du en bild av det som väntar, säger Mikael Gräntz innan han stressar vidare. Det är mycket som ska hinnas med innan tältet ska upp.

Fakta

Vad: Oktoberfesten
Arrangörer: Hiway Event och Helt enkelt kök & bar.
När: 26/9 - 27/9
Var: Stortorget i Ängelholm.
Gå till toppen