Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stor trafikrazzia gav många anmälningar

Under torsdagskvällen stoppade polisen 852 bilar i höjd med Laholm. De kunde beslagta 1,1 kilogram cannabis, gripa tre personer för förberedelse till stöld och stoppa sju bilar som lastat för mycket alkohol.

Det var vid 19-tiden på torsdagen som polisen inledde sin stora trafikkontroll. Den ägde rum på E6 i höjd med Laholm, men även på angränsande vägar.
När polisen drog sig tillbaka vid ettiden natten mot fredag hade de stoppat 852 bilar.
Kontrollen resulterade i en rad anmälningar om brott. Bland annat greps tre personer som misstänkta för förberedelse till stöld. Polisen gjorde även beslag på 1,1 kilogram cannabis i en av bilarna.
Trafikkontrollen var ett samarbete mellan närpolisområde Laholm, trafik- och hundsektionen i Halland, gränspolisen i Västra Götaland, polisen i Ängelholm samt tullpersonal från Helsingborg och Malmö.
Krister Adolfsson, biträdande närpolischef i Laholm, fungerade som insatschef under kvällen.
– Resultatet av kontrollen är oroväckande och påvisar behovet av kontroller på det stora vägnätet. En liknande kontroll genomfördes i måndags, i Falkenberg, med ett liknande resultat, säger han i ett pressmeddelande.
Samtliga 852 förare fick blåsa i alkoholmätaren. Bara en person blev misstänkt för rattfylleri, men fyra för drograttfylleri. Fem anmälningar om narkotikabrott för eget bruk upprättades.
Polisen genomförde dessutom två så kallade flygande besiktningar, 22 inre utlänningskontroller och 210 punktskattekontroller.
En person blev tagen i förvar enligt utlänningslagen, en person blev misstänkt för brott mot knivlagen, 16 personer saknade bälte och sju hade lastat mer än vad bilen tillät (i samtliga fall med alkohol).
– Sammantaget har insatserna fungerat bra och resultatet motiverar till att fortsätta vår samverkan i det brottsförebyggande arbetet över länsgränserna, säger Krister Adolfsson i pressmeddelandet.
Gå till toppen