Helsingborg

Vill locka till fys före mys

Några frågor till Michael Grönhed, friskvårdsterapeut och kostrådgivare med mera. Han driver gratis motionspass för alla åldrar i Ramlösa Brunnspark, på tema "Fredagsfys före fredagsmys" och "Lördagsknat före frukostmat".

Michael Grönhed.Bild: Stefan Petersen (c)Stefan Petersen
Hur kom du på idén?
– Jag driver mitt företag i Ramlösa, är själv ofta ute och motionerar i parken och har mött enskilda motionärer lite till höger och vänster. Jag tänkte att varför inte förena nytta med nöje och la ut ett upprop på Facebook för att sondera terrängen.
När drog du igång?
– Den första augusti. Jag upptäckte att augusti i år innehöll fem fredagar och det måste man ju utnyttja. Då till det första passet kom det fyra, fem personer, men förra fredagen kom det hela 21, så det sprider sig, inte bara via Facebook.
Vad innehåller motionspassen?
– Vi tar en promenad genom parken och så lägger jag in olika övningar på vägen, uppvärmning med höga knälyft och stretching till exempel. Poängen är att alla ska kunna delta oavsett ålder, jag har haft alla möjliga från fem år till 70 med i gruppen. Till en början mest kvinnor, men nu har de börjat ta med sig män och pojkvänner och jag har redan fått "stamkunder".
Fotnot: Fredagsfys går klockan 17.15–18.15, lördagsknat 9–10.
Gå till toppen