Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rivning inleder badhusbygge

Träd fälls, hus rivs och snart ska det grävas djupt. Efter att i många år bara varit ett ärende på någons skrivbord eller i en domstol har bygget av Ängelholms nya badhus nu inletts på riktigt.

Med ett ljudligt brak faller den sista av de gamla ekarna som var i vägen till marken. Trädfällningen i den lilla parken är det första steget i bygget av det nya badhuset i Ängelholm.
– Man har varit väldigt mån att behålla så många av träden som möjligt. De som nu fällts var vi tvingade till, säger Leo Zecevic, platschef på Peab som är huvudentreprenör.
Det första spadtaget togs redan i slutet av augusti men först fyra veckor senare drog arbetena igång. I parken mellan gamla teknikhuset och en gammal vårdbyggnad tar Per Andersson från Clifftons sågbil bort träd. Nedanför, närmare åpromenaden, pågår rivningen av gamla bårhuset. En grävmaskin från Karlssons entreprenad som hyrs in av rivningsfirman Globax hjälper till att få omkull väggarna.
– Det återstår en del innan vi börjar med själva markarbetena. Bland annat ska vårdbyggnaden som ska rivas först saneras på plats. Det är viktigt att deponera rent material, säger Leo Zecevic.
Om några veckor påbörjas ett massivt markarbete. Tre månader räknar man med att det tar att gräva ut för det nya badhuset som ska ha ett källarplan i nivå med åpromenaden.
– Vi räknar med att behöva gräva bort 18 000 kubikmeter massor, säger Leo Zecevic.
Badhusbygget är lite speciellt:
– Det är inte så vanligt att bygga badhus men vi har erfarenhet från tidigare byggen. Peab byggde Filborna arena. Sen är det här badhuset väldigt speciellt. Det består av tre olika kvadrater och dessutom byggs det på en tomt med en rejäl höjdskillnad. Det ska bli intressant, säger Leo Zecevic.
Gå till toppen