Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Yngst kommer först till sommaren

Yngsta fullmäktigeledamoten är rejält sugen på politiken. Ändå får den vänta.
Julia Klingberg brinner för politiken men måste skjuta upp sin debut i Höganäs kommunfullmäktige. Här med dåvarande statsministern och partikollegan Fredrik Reinfeldt, som hon träffade i maj. Till vänster Jonas Jacobsson Gjörtler. Foto: Privat
Moderaten Julia Klingberg, 18 år, fick nämligen i tuff konkurrens ett så kallat assiststipendium som hon sökte i sista stund. Nu går hon ett år på internatskola i Philadelphia i USA och "trivs jättebra". En chans hon inte ville tacka nej till när den dök upp. Så först i början av nästa sommar återvänder hon till Sverige för att sedan studera sista året på Procivitas gymnasium i Helsingborg.
Och då tänker Julia Klingberg absolut sätta sig på sin stol i fullmäktige, säger hon. Men tills dess får en ersättare ta hennes plats.
– Jag är väldigt ödmjuk för förtroendet som partiet och väljarna gett mig, säger hon på Skype-linje från USA.
I maj var hon tre dagar i Stockholm för att besöka riksdagen och träffa Fredrik Reinfeldt. Även den resan kom i stipendieform – Jonas Jacobssons stipendium som han delar ut årligen till en MUF-are i Skåne som utmärkt sig som extra engagerad – och det blev en extra kick.
Julia Klingberg brinner för politiken samtidigt som hon önskar att fler ville engagera sig. Hon kan prata länge om lokala frågor som ligger henne varmt om hjärtat, men om hon ska välja en:
– Att Höganäs ska satsa på en modern kunskapsskola med ökade resurser till teknik, egen dator till alla, mer samarbete med näringslivet, mer tid mellan elev och lärare och förstärkt marknadsföring av främst Kullagymnasiet.
Gå till toppen