Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Dikt med vardagssikt

Att det är något udda med Sara Paborns debut som poet – hon har tidigare gett ut romanerna ”Släktfeber” och ”Tuppen vid havet” – det märker man redan i första dikten. Rim? I en nyutkommen diktsamling 2014!
Man får lära sig ett sätt att finnas
Det vi aldrig nånsin förstod av varann
Är det som är värt att minnas
Men det mest ovanliga med ”Vilken tur att vi träffades innan vi dog” (Orosdi-Back) är kanske inte att några dikter obekymrat rimmar, utan att det är poesi som vill vara så tillgänglig och användbar som möjligt. Ett slags brukspoesi som nyenkelt, Nils Ferlin-klingande och livsklokt berättar om en kärleksrelation på väg mot upplösning, om hemmakvällar, förlorade drömmar och längtan efter att börja om på nytt.
Paborns försök att återinföra poesin i vardagen sträcker sig längre än till dikterna själva – hon står också bakom appen Poesi på G, där ett urval av dikterna läses upp av kändisar som Lill Lindfors, Adam Tensta, Babben Larsson, Danny Saucedo, Carolina Klüft och Jenny Wilson. Där ryms även eftersnack och boktips. En dikt om dan – ingen dum vana.
Fotnot. Appen Poesi på G finns för nedladdning på www.sarapaborn.se
Gå till toppen