Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Små och stora äventyr med Alfons Åberg

När Alfons pappa pekar finger, "bara bilarna, inget annat!", och stänger dörren om sig börjar det lilla stora äventyret. Alfons och kompisen Viktor förvandlar vardagsrummet till Ömamien, halsdukarna blir hav, finvasen en skatt, kryddburkarna soldater och pojkarna själva både prinsar och hajar.
Ur "Mera Monster Alfons".
Liller Möller regisserar fram tre nya Alfons-filmer med all den respekt och gehör som Gunilla Bergströms ande må kräva. "Osynligt med Alfons", "Näpp! sa Alfons" och "Mera Monster Alfons" är fyrtio minuter knattefilm som långsamt fångar upp de allra minstas perspektiv – där drömvärlden är den naturliga och de vuxnas gränssättning alldeles orimlig.
Blicken vänds, lite grann från sidan, mot det vuxna sällskapet där i biofåtöljen och ställer frågor om hur det här med straff, belöning och omvänd psykologi egentligen fungerar...
Det är tänkvärt och fint i det lilla. Och för att vi inget ska glömma lyckas den där Alfonsmelodin återigen borra sig fast i huvudet och vägrar ta sig därifrån.

Mera monster, Alfons

BETYG: 3
Regi: Liller Möller
Berättarröst: Jonas Karlsson
Längd: 40 min
Filmstaden, Helsingborg
Gå till toppen