Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Båstad

Mingel på buss ska riva barriärer

På fredag är det premiär för ett nytt mingelkoncept. Att skapa kontakter, riva barriärer och utnyttja tiden är tanken med nya "businessbussen".

"Målet för nästa resa beror på det engagemang vi möter nu på fredag", säger Bo Nilsson.Bild: Sven-Erik Svensson HD/NST HD/NST Sven-Erik Svensson
Inget kan få människor att lära känna varandra bättre än långa resor tillsammans. Där någonstans tar idén med den nya "businessbussen" avstamp, om än i något kortare version.
– Grundtanken är att alla människor behöver nya nätverk och att utveckla de nätverk man har. Tanken är att hjälpa till med det, säger Bo Nilsson, eventansvarig på Norrviken event.
Det är han som har sytt ihop det nya busskonceptet tillsammans med näringslivsorganisationerna i Båstad, Ängelholm, Laholm och Halmstad.
På fredag äger första bussresan rum. En buss startar i Helsingborg och en i Halmstad. De som kliver ombord presenteras för varandra och minglar sedan medan de transporteras till Apelrydsskolans aula, där föreläsning på temat "en förunderlig värld" väntar.
I dagsläget är 140 personer anmälda till föreläsningen och bussresan ingår i priset.
Fördelarna med att åka buss tillsammans är enligt Bo Nilsson många. Det är bättre för miljön än att köra bil och man slipper fundera över parkeringsplatser. Dessutom ersätts dötid på motorvägen av nätverkande och nya kontakter.
– I bland ser man resan som en tärande del av sin dag. Nu vänder vi på begreppet.
Om försöket slår väl ut är tanken att "businessbussen" ska vara ett återkommande inslag. Resorna kan sluta på både stora och små resmål och resenärerna kan vara alla typer av människor.
– Vi börjar med fyra kommuner som ligger nära varandra. Sen är tanken att ta det vidare utan att tänka på kommungränser eller organisationer. Kanske innebär det också att de som verkar i lite mindre kommuner kan få tillgång till Sveriges bästa föreläsare.
Bo Nilsson poängterar att konceptet har växt fram när han har pratat med företagare och näringslivsorganisationer. Flera av dem har pekat på att det ofta är svårt att hitta nya nätverk.
Den som inte har anmält sig kan göra så fram till torsdag via norrvikenevent.se. Alla är välkomna, men priset – inklusive plats på "businessbussen" – är 650 kronor plus moms.
Föreläsare är Helsingborg arena-vd Max Granström, flygplatschef Christian Ziese, ishockeyproffs Kenny Jönsson, tennisspelare Sofia Arvidsson och chefredaktör Lars Johansson. Samtalen kommer att ledas av Dagens industri-skribenten Henrik Mitelman.
Gå till toppen