Båstad

2 x Anna ställer ut

2 x Anna – en tecknare och en keramiker – avslutar höstens utställningar i biblioteksgallerian.

Båstad Bjäre konstförenings avslutande utställning i höst har en ungdomlig och lokal profil över sig.
Två färgstarka konstnärer samsas om utrymmet i biblioteksgalleriet i Kunskapscentrum Agardh. Dels är det Anna Nilsson – tecknare, illustratör och målare från Glimminge i Västra Karup – och Anna Ulin – keramisk konstnär från Göteborg.
När NST kikade in i Gallerian på fredagen rådde det full aktivitet. De båda konstnärerna förberedde utställningen, Anna Nilsson spikade upp kroki-teckningar på ena väggen medan Anna Ulin fixade med krukor på ett lågt bord.
– Det ska bli roligt att ställa ut på hemmaplan, säger Anna Nilsson som beskriver sig som frilansande konstnär.
Krokiteckningarna gör hon på ledig tid, "det är både bra träning och roligt", medan det mesta av tiden upptas av beställningar från privatpersoner och företag.
– Jag jobbar digitalt, akvarell och kroki – jag har hunnit med mycket varierande uppdrag. Det är mycket presenter till olika saker, jag har även gjort tatueringsmotiv och väggmålningar, säger Anna Nilsson som har sin ateljé kvar i Glimminge.
På utställningen blandar hon privata och beställda motiv samt kroki.
Anna Ulin heter den andra konstnären, en keramiker som varit verksam i ett dussin år. Till utställningen i Båstad har hon främst tagit med sig blomsterbehållare i olika former. Det som kännetecknar Anna Ulin är de starka färgerna i verken.
– Det är för lite färg i keramik, det är min stora passion. Det är första gången jag ställer ut i Båstad, kul att få visa upp sig för en ny krets, säger hon.
På väggen hänger keramiska färgdiagram som både kan sättas ihop eller hänga var för sig.
– Det är från början färgprov, säger hon.
Det är vernissage under lördagen kl 11-13 och utställningen pågår till den 26 november.
Gå till toppen