Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Beslut om Åstad var lagligt

I mars bakades två ärenden i kommunfullmäktige ihop på ett sådant sätt att före detta centerpartisten Janet Gunnarsson såg sig tvungen att överklaga beslutet.
Hon menade att hopbakningen var till för att dölja ett havererat Åstadprojekt, på så vis att det inte gick att särskilja vilka kostnader som hörde till det och vilka som hörde till det andra ärendet, stationen i Förslöv.
Till förvaltningsrätten skrev hon att det bristfälliga underlaget gjorde det omöjligt att kritiskt granska beslutet innan det fattades.
Nu har förvaltningsrätten tittat på saken och levererar sin dom. I den avslår rätten Janet Gunnarssons överklagan och slår fast att kommunen har gjort rätt.
Förvaltningsrätten konstaterar att frågor ska beredas, men att det är upp till fullmäktige att besluta hur omfattande beredningen ska vara.
Gå till toppen