Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Askungarna på äventyr

Välkända karaktärer och sånger ur Disneys värld utlovas då Askungarna den 29 och 30 november spelar föreställningen My's Disneyäventyr.

Karaktärerna och dräkterna är många då barnteatergruppen Askungarna ger sig ut på Disneyäventyr på Jarl Kulle-scenen. Sedan i våras har repetitionerna pågått. Majoriteten av karaktärerna och sångerna är välkända och kommer från Disneys värld.
– Senaste gången vi satte upp den här föreställningen var 2010. Vi har gjort en del förändringar, säger Lena Landgren som tillsammans med döttrarna Emma och Elin står bakom föreställningen.
Elin Landgren är med och regisserar.
– Det är korta scener. Lite mer som sketcher, säger hon.
På scen syns 15 skådespelare från barnteatergruppen Askungarna i åldrarna 11-21 år. Berättelsen handlar om flickan My som blir av med sina föräldrar i djungeln. Där träffar hon en ande och sedan börjar jakten på hennes mamma och pappa. Första akten innehåller många djurkaraktärer. Den andra utspelar sig i stadsmiljö.
Här finns Timon, Pumbaa, Pochahontas och många fler.
Filip Larsson som spelar anden var med även 2010. För att skapa den rätta andestämningen kommer han att målas blå.
– Hela manuset är roligare den här gången, säger han.
Askungarnas förra föreställning "Peter Pan" sågs av omkring 1 100 barn och vuxna.
– Disneykaraktärerna kommer många att känna igen, säger Lena Landgren.
En av skådespelarna är Alena Godolakis. Hon gillar att stå på scen.
– Det jag tycker är roligast är att man får vara någon annan, säger hon.
I år firar musikteatergruppen Spectaculus 30 år. Det är ur denna grupp som Askungarna har sitt ursprung. Barnteatergruppen startade 1998. Lena Landgren har varit med på ett eller annat sätt under alla år. Sedan Parkskolan stängdes repeterar Askungarna bland annat i gamla Tingshuset.
Föreställningen varar i cirka en och en halv timme och det är inte bara de unga skådespelarna som kan vara nervösa inför premiären.
– Det är mycket nervöst för mig också, säger Lena Landgren.
Gå till toppen