Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Oroade över flytt efter dålig information från värden

I gårdagens tidning skrev vi om butiken Hadrous livs som efter tjugo år tvingas flytta. I samma hus finns femton lägenheter. De boende är nu oroliga för att de ska gå samma öde till mötes som butiken.

Högst upp i huset på Ödmanssonsgatan 16 bor familjen Persson.
För tre månader sedan möttes de av en lapp utskickad av husets nya fastighetsägare Sjödins (som köpte huset i april) när de kom hem. På lappen stod att renovering av huset snart skulle påbörjas. Det gladde familjen.
LÄS OCKSÅ:
Tvingas slå igen sin butik efter tjugo år
Men det stod även att renovering skulle påbörjas den 1 december och att info om ersättningslägenhet skulle komma.
Den informationen kom aldrig.
– Nu har vi bestämt att vi ska bo kvar och fira jul här oavsett vad som händer. Vi har ju inte hört någonting, säger Camilla Persson.
Per Sjödin på Sjödin fastigheter beklagar att hyresgästerna inte informerats.
– Ingen ska behöva oroa sig. Vi ska gå ut med info. Renoveringen har skjutits upp på grund av att diskussionen med Hadrous livs drog ut på tiden, säger han.
Huset är i akut behov av renovering. Fönstren är, som en boende på första våningen säger, "katastrof". Vissa är spruckna, färgen är flagnad och träet ruttet.
I familjen Perssons vardagsrum är gliporna så stora att det drar rakt in. Det som på bilden ovan först ser ut som lite snö är en handduk som lagts in som isolering. På vinterhalvåret blir lägenheten iskall.
I ett av rummen sjunker temperaturen till tio grader.
Under de 11 år de har bott i huset har de kämpat för att få lägenheten renoverad.
Vissa saker har gjorts. Efter att en av de förra hyresvärdarna körde en skruvmejsel genom taket under en taköversvämning så att det forsade in vatten i ett av deras rum, ned på en stereo, gjordes det rummet vid och en vägg har tidigare rustats.
– Men det är fortfarande mycket kvar. Man oroar sig lite för att de ska höja hyran. Stiger den mycket har vi inte råd att bo kvar, säger Camilla Persson.
Gå till toppen