Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stor vattenläcka i Stidvig

En omfattande vattenläcka i Stidsvig uppstod på fredagskvällen. Hela Stidsvig och Östra Ljungby berördes. Högreservoaren i Stidsvig tömdes.
– Vi visste inte exakt var läckan var, men det var någonstans vid Övarp 40:55 till Övarp 40:45, alltså intill länsväg 1830, berättar Tomas Andersson, jourledare på tekniska förvaltningen i Klippan.
Det var svårt att hitta platsen i mörkret. Detektivarbetet fortsatte därför under lördagen.
– Det är troligtvis mitt ute på en åker, där man kan se att det är mycket vatten.
Vid lunchtid på lördagen fick nästan alla hushåll, och även Gelita, tillbaka sitt vatten. Under den tid vattnet var avstängt fick de som behövde hämta vatten vid en brandpost på Mölletoftavägen i Stidsvig.
Enligt Klippans kommuns VA-chef, Börje Andersson, får dock åtta hushåll i Stidsvig klara sig utan vatten minst en dag till. Arbetet med att gräva upp ledningen och lokalisera orsaken till läckan kommer att fortsätta under söndagen.
– Förhoppningsvis får hushållen tillbaka vattnet under söndagen, annars senast på måndag, säger Börje Andersson till tidningen vid 19-tiden på lördagskvällen.
Gå till toppen