Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stort intresse för första julmarknaden

Förhoppningen var en handfull säljare. Nu är de 20. I dag är det julmarknadspremiär i Västra Karup.

I dag kommer Häradsvägen utanför Loppisbutiken att kantas av ost, korv, bär, mössor, julgranar, marmelad, glögg, ljusstakar och polkagrisar.
Sammanlagt kommer det att finnas ett tjugotal utställare och försäljare på plats när Västra Karup arrangerar julmarknad för första gången.
När idén väcktes på ett byarådsmöte i somras var känslan att det skulle bli svårt att få ihop något större. Men efter hand växte intresset och fler och fler hörde av sig.
– Det märks att folk gillar idén, nu är nästan halva byn engagerad, säger Emma Thuné, byarådet.
Skolan kommer att hålla i tomtegrottan, en hästägare kommer att ordna ponnyridning och flera företagare kommer att hålla öppet i sina butiker eller ställa upp med bord.
En av de företagare som visar sina produkter är Motor & smide.
– Verkstaden har varit här i 50 år, men det kommer fortfarande folk och säger att de aldrig har sett oss tidigare, säger Jörgen Adorjan på företaget om varför de ställer ut.
– Visst får man sålt, men det är inte det som är viktigast, utan att man träffas och skapar gemenskap, säger Marina Adorjan.
Jens Nygren, också engagerad i byarådet, är glad över att julmarknaden blir så stor som den blir.
– När vi hade vårt första stormöte i byarådet och när vi intervjuade skolungdomar fick vi ett tydligt svar – att gemenskap är det som är viktigast. Då är det också det vi ska jobba med, säger han.
Julmarknaden äger rum i dag, lördag, klockan 15–17.
Gå till toppen