Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skyttekungen stannar i Eskilsminne

Skyttekungen fortsätter och ny tränare är klar – men Andreas Dahl är inte aktuell för Eskilsminne.

Eskilsminnes skyttekung Niklas Hermansson är klar för ytterligare en säsong i den nya division 1-klubben.Bild: Johan Persson HD/NST Johan Persson
Eskilsminne rustar för fullt inför sin debut i division 1 och nu kan klubben presentera en del viktiga pusselbitar. Rutinerade anfallaren Niklas Hermansson följer med upp i ettan och Patrik Svensson-Stoltz är klar som assisterande tränare.
–Det är rätt mycket just nu, med många namn och bollar i luften. Men det känns bra att ha det här på plats, säger sportchefen Kalle Olsson.
Niklas Hermansson, som gjorde tolv mål i år, har förlängt sitt kontrakt och därmed får Eskilsminne behålla säsongens bäste målskytt. Samtidigt har klubben fyllt luckan efter assisterande tränaren Marcus Svensson, som hoppar av eftersom han ska gå en vidareutbildning på sitt jobb. Patrik Svensson-Stoltz kommer närmast från Höganäs, där han haft samma uppdrag de senaste åren, och han tar nu plats vid sidan av huvudansvarige Stefan Jansson.
På spelarsidan är Peter Milata, Hittarp, det hittills enda nyförvärvet, men förutom Niklas Hermansson har Eskilsminne också förlängt med Emil Åberg och Mikael Berglund Bengtsson. På minussidan står Daniel Ander, som trappar ner i Kågeröd, och nu jagar det nya division 1-laget i första hand ett par backar, en yttermittfältare och en forward. Det innebär att Landskronas Andreas Dahl, som placerats i Eskils, inte är aktuell.
– Nej, det är han inte och jag förstår inte riktigt var de uppgifterna kommit ifrån. Vi känner att vi är starka på det centrala mittfältet, så vi prioriterar andra spelartyper, säger Kalle Olsson.
Gå till toppen