Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tre bra beställningsbubblare

  Du hinner kanske inte få dem till nyår - men de funkar lika bra i trettonhelgen!

*
Ja redan nu är det förstås försent att beställa hem viner från beställningssortimentet om du vill ha dem innan jul (det tar minst 8 arbetsdagar att få beställningsvarorna till din närmaste butik). Frågan är väl om du ens hinner få hem dem till nyår – men även om de här varorna inte skulle ha hunnit fram till dess så behöver du inte förtvivla. De smakar lika bra till trettonhelgen!
Därför kommer här ändå några bubbeltips från BS (fler bubbeltips kommer på julafton och då på sådant som ska finnas i butik).
*
Anna de Codorníu Blanc de Noirs Brut (77974, 119 kronor) från storproducenten Codorníu är riktigt trevligt.  Det är gjort på 100 procent pinot noir. Fruktig lite blommig näsa med röda bär och citrus. Smaken är frisk med citrus, grape, mineral och mogen fruktton. Lite rostad men ändå snygg med en del honung i eftersmaken.
Eller varför inte testa något av Castell d’Ages viner? Cavaproducenten gör fina bubbel som Olivia Brut Nature Reserva (77169, 169 kronor) som är härligt torr, modern och fokuserad i stilen. Läs mer om Castell d’Age här!
Kan du tänka dig att lägga lite mer så prova Italienska Contratto i Piemonte som tillhör mina favoriter och deras Blanc de Blancs 2010 (77809, 299 kronor) är så bra som det blir utanför Champagne. Lite rostad med smörig ton och frisk och fräsch citruston. Smaken är läckert fräsch men ändå mångfacetterad. Helst skulle jag vilja ge den lite mer mognad. Läs mer om Contratto här!
Gå till toppen