Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Unikt läger för överviktiga barn

40 barn som får chans att byta spår. Två veckor med positivt fokus på hälsa. Tack vare en donation har Elin Blomqvist fått klartecken att arrangera sommarläger för barn med övervikt.

Nyligen tog hälsocoachen Elin Blomqvist emot en gåva på 30 000 kronor från Rotary Råå, Ramlösa och Helsingborg samt Jonsters Charity. Planeringen är redan i full gång.
– Nu finns det inget som kan stoppa mig. Jag kommer driva Sveriges första överviktsläger någonsin sommaren 2015!
Elin Blomqvist kämpar för att hjälpa barn som riskerar bli diagnosticerade med fetma. Hon har bland annat lett träningsgrupper i Helsingborg och Höganäs. Där fick barn och deras föräldrar lära sig mera om kost och testa olika motionsformer.
– Det ger inga resultat om inte hela familjen är involverad.
Tidigare har Elin Blomqvist försökt få någon slags ekonomiskt stöd för sin verksamhet i Helsingborgs kommun och Region Skåne. När hon inte fick gehör var hon tvungen att sluta. Men nu stöttar alltså privata initiativ henne.
– Fantastiskt roligt. Jag hoppas att detta bara är början.
Lägret hålls i juni månad. Elin Blomqvist ska hålla i trådarna tillsammans med fritidspedagogen Janni Palmqvist och ett antal ideella krafter.
Cirka 20 barn åt gången, ska bo på en lägerskola i skogen utanför Örkelljunga. Maten ska lagas från grunden tillsammans med barnen och de ska få prova på att själva hålla i vissa träningar.
– Tanken är att inspirera deltagarna. De lever på ett speciellt sätt hemma och det kan vara svårt att se hur man kan göra annorlunda. Men det ska vi försöka visa.
Eftersom Elin Blomqvist har egen erfarenhet om hur det är att växa upp som överviktig, vill hon att det ska bli en vecka när barnen får vara sig själva.
– Ingen förväntas gå ner i vikt. Det handlar om att ge dem en positiv bild och så ett frö som kan börja gro.
Deltagarna kommer att få betala runt tusenlappen för en vecka, om inte Elin Blomqvist lyckas få företag eller privatpersoner att sponsra med mat och annat, till exempel träningskläder.
– Det hoppas vi på. Vi vill förstås nå dem som behöver det som bäst och en hög avgift ska inte hindra dem.
Gå till toppen