Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dryckestips i sista minuten

Julöl, snaps, glögg, bubbel och julklappar. Här är tipsen för dig som är sent ute!

*
Ja det är inte alla som hinner vara ute i god tid. Och visst kan det vara lite sport att göra allt på lillejulafton!? Här kommer därför några sista minutentips till dig som jagar juldrickat.

Alkholfritt

De senaste årens roligaste nyhet har varit Nygårda Julmust Lagrad på Bourbonfat (1972, 29 kronor) – en läcker maltig och lite kolasmakande julmust med liten whiskyton från bourbonfaten.
Och Mikkellers Drink’in The Snow (1967, 16.90) är ett så bra alternativ till julölen att du egentligen inte behöver någon alkohol alls!

Julölen

Det finns gott om bra julöl nuförtiden. Årets trend har gått åt torrare och mer balanserad öl. Anchor Steam Christmas Bear (11390, 25,90 kronor). Kryddig doft med torkad frukt, vanilj, fudge, mjölkchoklad och örter. Torr frisk smak av fudge, torkad frukt, bröd, mineral, örter och kryddor. Lite vanilj och humlearomatisk. Välbalanserad och lite annorlunda i stilen. Mycket torr och lite nötig.
Många fler julöl hittar du här!

Glöggen

Ska man bara ha en glögg så tycker jag personligen att man bör gå på starkvinsglöggen (tycker man att den är för stark kan man alltid låta den koka lite eller dricka lite mindre). Mest för att det är den som har bäst kryddning! Blossa Starkvinsglögg Röd 15 procent (8505, 79 kronor) och Tégner & Son Wilckens Fat Starkvinsglögg 14,5 procent (96002, 79 kronor) var mina favoriter i år.
Fler bra glöggsorter hittar du här!

Sött till osten

Det finns en hel del goda söta viner att välja på. Men ska man bara ta ett som kan funka till de starka mögelostarna så är det aldrig fel med en Late Bottled Vintage – tex Graham Late Bottled Vintage 2008 (8000, 167 kronor) – en vintage som lagrats i 4 år på fat för att vara drickklar när den släpps på marknaden – därför heter den just ”sent buteljerad vintage”.
Men du hittar fler alternativ här!

Julsnapsen

Årets favorit är Aalborg Jule Akvavit 2014 (10201, 299 kronor) med en kraftfull men ändå avrundad smak av kummin, dill och malört. Friskt, läskande och rund med lång eftersmak.
Du hittar mer julsprit här!

Julklappar och bubbel

Har du fortfarande julklappar att köpa – kolla här!
Har du fortfarande inte köpt bubbel – kolla här!
Gå till toppen