Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Villa såld för 30 miljoner

Den förre HIF-ordföranden Sten-Inge Fredins lyxvilla i Hittarp är såld – pris 30 miljoner kronor.

Förre HIF-ordföranden Sten-Inge Fredins hus på Sundsliden 13 i Hittarp norr om Helsingborg har varit till salu i över tre år, men nu är den såld.
Affären blev klar den första december och en svensk familj betalade 30 miljoner kronor för den spektakulära sjurumsvillan på 445 kvadratmeter. Det ger ett kvadratmeterpris på 67 416 kronor.
Utsikten över Sundet är fantastisk såväl inifrån huset som från altanerna och trädgården. Till detta kommer lite extra biytor på 110 kvadrat samt en mosaikklädd pool med jetstream.
Den långa modernistiska fasaden i skiffer, glas och grovhuggen granit mäter 30 meter och den har varit ett samtalsämne och utflyktsmål för helsingborgarna i många år.
Villan annonserades ut första gången i augusti 2011 för 55 miljoner kronor. Många spekulanter har genom åren tittat på fastigheten, innan till slut mäklarfirman Bukowskis Real Estate hittade en köpare.
Sedan en månad tillbaka bor paret Sten-Inge och Gunnel Fredin på Sandvägen 13. För det betydligt mindre huset, 280 kvadrat plus källare, betalade man 8,4 miljoner kronor. Vi har sökt Sten-Inge Fredin men inte nått honom
Till Kvällsposten sa han: "Det räcker för oss på ålderns höst". Sten-Inge Fredin blir 70 år den 15 februari och hustrun Gunnel fyller 74 i mars.
Sten-Inge Fredin är ägare till lamineringsföretaget Scandstick med 75 anställda. Fredin är också ordförande i superettanklubben Ängelholms FF.

Dyrast i Helsingborg

Sundsliden 13 är inte det dyraste huset som sålts på senare år i Helsingborg. I topp finns fastigheten Allerumsvägen 68. I mars 2012 såldes den för 39,5 miljoner kronor. Bengt Langhs gata 3 gick för 32,6 miljoner för snart två år sedan.
Gå till toppen