Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Augustprisvinnaren till Tivolihuset

Den nyblivna augustprisvinnaren Kristina Sandberg gästar Höganäs på torsdag kväll. Det är den första av vårens tre författaraftnar på Tivolihuset.

Trilogin om hemmafrun Maj har blivit Kristina Sandbergs stora genombrott. För sista delen, Liv till varje pris, fick hon förra året både Svenska Dagbladets litteraturpris och Augustpriset. I juryns motivering till det förra hette det bland annat: "Med sitt epos om hemmafrun Maj visar Kristina Sandberg att inom en örnsköldsviksvånings väggar kan rymmas en hel odyssé. Med distans och empati skildras ett skört och sårigt familjeliv i välfärdsstaten."
Kristina Sandberg kommer från Sundsvall och har tidigare arbetat som psykolog. Föredraget på Tivolihuset börjar klockan 19.30.
Om en dryg månad, den 25 februari, är det dags för nästa författarkväll. Fredrik Backman är författaren som då står på programmet. Han är 33 år, ursprungligen från Helsingborg och har en bakgrund som både truckförare och skribent på gratistidningen Xtra. Med debutromanen En man som heter Ove gjorde han stor succé 2012 och sedan dess har det blivit ytterligare tre böcker, senast Britt-Marie var här.
Historikern Bengt Liljegren står för vårens tredje författarafton. Den 24 mars kommer han till Tivolihuset för att berätta om Winston Churchills excentriska liv samt även visa bilder och filmklipp. Bengt Liljegren är just nu aktuell med sin andra bok om den brittiske statsmannen, men även adjunkt på Pilängskolan i Lomma. Tidigare har han haft framgångar med biografier om Alexander den Store och Adolf Hitler.
Gå till toppen