Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Dags att söka kommunala sommarjobb

Ett 70-tal kommunala sommarjobb går just nu att söka för alla som går i nian till och med tvåan på gymnasiet. Liksom i fjol kan tre ungdomar komma att få jobb i den tyska vänorten Wittstock.

Hittills i år har 150 ansökningar kommit in till jobben. Sista ansökningsdag är den 15 februari och precis som tidigare år går det att söka jobb såväl inom omsorgen som inom park-, turism- och kulturområdet, till exempel som växtskötare, kioskvärd och musiker.
– Det mest eftertraktade jobbet brukar vara kafévärd på Café Amanda. Förra årets nyhet, kioskvärd vid Skateparken, finns också att söka i år, berättar Kurt Karlsson, samordnare på kommunens utvecklingscentrum.
Ännu är inte klart vilka sommarjobb som blir av i Wittstock och vice versa – vilka arbeten som kan bli aktuella för tyska ungdomar att söka i Höganäs.
Förra året kom det 700 ansökningar från 287 ungdomar.
De som aldrig tidigare haft kommunalt sommarjobb prioriteras i första hand i rekryteringen.
– För de flesta betyder det allra första steget in på arbetsmarknaden. Det finns ett stort behov och vi skulle såklart vilja erbjuda fler platser, men det är en politisk diskussion som ständigt förs, säger Kurt Karlsson.
Liksom i fjol har 500 000 kronor av kommunbudgeten avsatts. Årets löner är inte förhandlade, men de blir något högre än i fjol. Då låg de på 65 kronor i timmen för ungdomar under 18 år och 79 kronor i timmen för de som under året fyllde 18 år.

Tre veckors jobb för 15-18-åringar

För att få arbeta som elcykeltaxichaufför måste man ha fyllt 18 år, annars är jobben öppna för alla som denna termin går i grundskolans nionde klass eller gymnasiets årskurs ett eller två. Sommarjobben är i perioder om vardera tre veckor.
Gå till toppen