Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Örkelljunga

Helsingborgsföretag får bygga Allhallen

Sju ville bygga men bara en fick. Nu är det klart vilket företag som får bygga den nya hallen för idrott och kultur i Örkelljunga. Drygt åtta miljoner skiljde mellan anbuden.

Byggmästar'n i Skåne lämnade lägst anbud och ska bygga Allhallen på åkern mellan simhallen och bostadsområdet Rapphönan.
Helsingborgsföretagets anbud på 42,6 miljon kronor var en miljon kronor lägre än närmsta konkurrents och klart lägre än det högsta anbudet på 51 miljoner.
– Vi har tecknat kontraktet och nästa steg är att företaget ska komma tillbaka med en tidplan. Bygget ska vara klart i augusti 2016 och är det klart innan så har vi inget emot det, säger kommunens fastighetschef Stefan Andersson.
Det är första gången som Byggmästar'n gör ett jobb åt Örkelljunga kommun, men har bland annat uppfört Solljungahälsans lokaler och renoverat Coop. Äldreboenden och idrottshall har byggts i Helsingborg och Höganäs.
Peter Johansson är avdelningschef på Byggmästar'n:
– Det är jättetrevligt tillskott för oss. Någonstans framåt våren kommer det att vara byggstart. Vi räknar med att ha fyra egna byggarbetare sysselsatta och över det köper vi in tjänster. Totalt är det som mest är 15 man, säger han.
I kommunens budget har 46,5 miljoner kronor avsatts för Allhallen.
Gå till toppen