Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mölleplan ska förtydligas

I planförslaget för Mölle hamnområde upphävs strandskyddet, enligt länsstyrelsen. Höganäs kommun får rådet att förtydliga förslaget, annars kan länsstyrelsen senare komma att överklaga detaljplanen.

Strandskyddet kom till 1950 i syfte att värna allmänhetens tillgång till stränderna. Numera syftar strandskyddet också till att bevara land- och vattenområden för att de är biologiskt värdefulla. Länsstyrelsen skriver i sitt yttrande att det saknas skäl till varför strandskyddet ska frångås i detaljplanen för Mölle hamn.
Bland annat går det heller inte att utläsa om det nya kallbadhuset är tänkt att vara till för allmänheten eller av privat karaktär. Vidare konstaterar länsstyrelsen att planhandlingarna inte redovisar hur riksintressen som yrkesfiske och naturvård påverkas.
– Vi kommer att kontakta länsstyrelsen för att ta reda på mer exakt detaljerna kring hur strandskyddet ska hanteras, säger kommunens planchef Mila Sladic.
Gå till toppen