Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Gastros lokaler förvandlas till nytt krogkoncept

KOL & Cocktails utlovar nytt krogkoncept i Helsingborg.

KOL & Cocktails är namnet. Öppningsdatum är ännu inte spikat, men förhoppningen är i månadsskiftet februari–mars.
– Vi har ett jättetajt schema. Det är inte utan att man har lite fjärilar i magen, säger en av delägarna, Michael Fogelqvist.
Det är ägargruppen bakom Beach Club Gröningen – förutom Michael Fogelqvist består den även av Patrik Jakobsson, Robert Börjesson och Mattias Tornblad – som nu öppnar ännu en restaurang.
Michael Fogelqvist beskriver KOL & Cocktails som ett nytt koncept i Helsingborgs korgvärld.
– Som jag ser det har vi två bitar som jag tycker har saknats tidigare här i stan. Det första är att vi har fokus på åldersgruppen 25–45 år. Alla är förstås välkomna, men för just den målgruppen har det saknats ett ställe.
– Den andra biten är att vi satsar på att folk ska hänga kvar längre. Om man börjar med en middag i restaurangdelen ska man sedan kunna flytta över till baren samtidigt som tempot i lokalen skruvas upp ju längre kvällen lider. Man ska kunna få olika upplevelser på samma ställe, säger Michael Fogelqvist.
För att få en miljö som signalerar något nytt vände sig ägarna till arkitektfirman Bornstein & Lyckfors i Göteborg. Ett företag som tidigare skapat ett antal krogkoncept runt om i landet.
– Många gånger kan man på egen hand göra något som blir helt ok, men vi ville ha något som sticker ut och då valde vi den här lösningen.
– Inredning och design är numera en viktig del av helhetsupplevelsen när man går ut, säger Michael Fogelqvist.
Han vill inte i detalj avslöja hur KOL & Cocktails kommer att se ut. Det ska bli en överraskning när restaurangen öppnar om en dryg månad.
– Jag kan säga så mycket som att det blir industridesign i kombination med modern vintage.
Det gamla restaurangköket blir i princip intakt. Förutom att en stor kolgrill kommer att installeras.
– Vi hade vi inte tänkt berätta förrän vid öppningen, men när vi nu valde det här namnet så är det förstås ingen mening att hålla på den hemligheten längre, säger Michael Fogelqvist.
Enligt kökschefen Mattias Tornblad kommer mycket på menyn att vara kolgrillat. Men inte enbart kött. Skaldjur, fisk, grönsaker och frukt kommer också att hamna på grillen. Vegetariska rätter på menyn är förstås en självklarhet. Liksom närproducerade och säsongsanknutna råvaror.
– Vi står för något nytt i Helsingborgs krogliv. Det känns jättespännande, säger Michael Fogelqvist.
Gå till toppen