Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fem föreningar fårextra klirr i klubbkassan

Simskola för flyktingbarn och kvällsbowling för damer. Det var två av de lokala projekt som igår fick ta emot pengar av Sparbanksstiftelsen Skåne.

Höganäs simsällskap får 42 000 kronor för att lära asylsökande barn att simma.
– Tyvärr vände trenden för drunkningsolyckor rejält i fjol och vi vill göra en insats. Det är inte alla länder som har en lika stark simtradition som vi har, sa Anders Persson, kassör i HSS, under utdelningsceremonin i saluhallen på onsdagen.
Green Kidz får 30 000 kronor för att även engagera äldre barn i odlingskonsten som till stor del lärs ut på den inspirationsanläggning som skapats i Tivoliparken/ Sjöcrona park. Sedan 2013 arbetar föreningen med totalt 500 för- och särskolebarn och deras personal i hela kommunen.
– Vi vill att barnen får en chans att följa upp odlingsarbetet ända upp i högstadiet. Det går att väva in så många ämnen – ekonomi, miljö, hälsa, matematik, sa Fredrika Ramsay, en av projektledarna innan det var dags att gå från ord till handling.
På ett bord demonstrerade Vian Sulaiman, Theo Green och Bitte Henriksen från Eric Ruuths förskola hur det går till när mat blir till. I det här fallet var det fröna från en pumpa som sattes i jorden i en liten kruka.
Sanna Mårtensson är verkställande tjänsteman på Sparbankstiftelsen Skåne. Hon berättar att drygt 30 procent av föreningarna som ansökt beviljats medel.
– Just i Höganäs finns fantastisk bredd och otroligt stora krafter i projekten. Att det är många projekt som inte beviljats bidrag betyder inte att de inte är bra. Vi måste välja och ser mycket till genomslagseffekten, sa hon.
Höganäs bollklubb tog emot 30 000 kronor för att stärka tonårsverksamheten med bland annat ledarutbildning och träningsresor. Kullabygdens idrottshistoriska förening fick 14 000 kronor för att skapa ett digitalt idrottsarkiv, Bowlingklubben Veteranerna 4 000 kronor för att locka fler kvinnliga bowlare till klubben, genom att arrangera en Lady Bowling Afternoon.
Gå till toppen