Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

När skalet krackelerar

Stillheten

Av Lars NorénRegi: Christian TomnerI rollerna: Jörgen Düberg, Cecilia Borssén, Erik Borgeke, Robert Olofsson Bredefeldt, Ester ClaessonLillan, Helsingborgs stadsteater t o m 28 februari

”Stillheten” heter den, men någon stillhet infinner sig inte under åtminstone de två första tredjedelarna av pjäsen. En oro snarare, eller rastlöshet, oförlösta spänningar som får det att klia i kroppen på åskådarna och som på scen får sitt fysiska utlopp i skådespelarnas plötsliga danssteg till jazzmusik. Yngste sonen John (Robert Olofsson Bredefeldt) svänger runt med slängiga gester som framhäver hans aparthet. Äldre sonen Ingemar (Erik Borgeke) gör plötsliga utfall och tillsammans svävar de ut i perfekt koreograferade danssekvenser, kretsar runt varandra, trevar. I de här sekvenserna blottas en närhet, de kan varandra så väl de här bröderna, men när de pratar är det nästan som främlingar.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen